Trött

2008-07-31 / 23:19:16

Jag är galet trött.
Vi har varit ute på Balgö nu två dagar i rad och jäklar vad slut man är efter en dag på havet och stranden. Orkar egentligen inte skriva något vettigt alls, utan borde defenitivt gå och lägga mig.
Men i morgon ska vi vara hemma. Vi ska röja och städa lite. Vi håller på att röja ur vad vi har haft som kontor/skräprum för att det ska bli Albins rum. Det går inte speciellt fort måste jag erkänna. Största problemet är nog att vi bara kan hålla på när barnen sover och när de väl somnat bägge två är VI aldeles för trötta för att ta tag i det. Jaja. Det blir nog väl. En liten bit har vi åtminstone kommit.

Sen ska jag och Andreas ha lite egentid på kvällen bara vi två.(!) Mamma och pappa ska komma hit och vara barnvakt och vi ska gå ut och äta. Vart vet vi inte riktigt än, men vi funderar på John's Place, men det lär väl vara stört omöjligt att få bord. Det ska faktiskt bli riktigt trevligt hur det än blir.

Bara Elin är vaken...

2008-07-29 / 21:39:44
Eller ja... Andreas är juu vaken han också, men han är inte hemma. Han är och spelar. Han fick veta igår att de har en spelning på lördag. I Ale. Det är ju bra att de får spelningar som ligger nära... Eller inte...
Men barnen sover åtminstone. Och jag sitter här.
Egentligen hade jag tänkt kolla på "Morden i Midsommer" men Andreas lämnade in vår TV idag och vi kommer nog inte få tillbaks den på minst en vecka. Fast det var bra att han lämnade in den. Det borde vi gjort för länge sedan. Den låser sig stup i kvarten, så man varken kan byta kanal, ändra volym, stänga av eller någonting. Helmuppigt.

Annars har vi haft en slapp dag i värmen. Efter att Andreas varit och lämnat in TV:n och vi duschat och barnen badat, tog vi cykeln ner och kollade på Andreas mammas målargrupps konstutställning. Vi hittade en tavla som vi ville ha och Andreas hade bett henne lägga undan en liknande redan. Så nu har vi bestämt att de ska hänga på väggarna i hallen runt vardagsrumsingången. Det blir nog bra.

Bilder från semestern

2008-07-29 / 14:50:56

Jag tänkte att jag att jag skulle ta och bjuda på lite bilder från semestern. Varsågoda!

Det var i denna båten vi tillbringade semestern. (Bilden är tagen vid ett annat tilfälle)



Semestern började med att vi mötte upp Andreas föräldrar i Håverud där de hade stannat för natten. Vi packade ombord alla våra grejer och sen åkte vi och ställde oss i kö för att slussa. Där fick vi vänta. Länge.
Men Oskar hittade ändå saker att roa sig med.


En tysk farbror matade alla fåglarna. Det var spännande.





Sen fick Oskar låna lite bröd av den snälle tyske farbrorn.


Men till slut kom vi in i slussen




Vi åkte över akvedukten. Det var lite häftigt.



Sen bar det av "på riktigt".
Bägge barnen tyckte det var spännande. Albin satt i pappas knä





Oskar hjälpte farfar att köra båten.




Sen vid nästa slussstation blev det paus igen





Och Oskar ville ut och röra på benen.


Sen tog batterierna i kameran slut, så jag kunde inte ta fler kort innan sista dagen.

Precis vid gästhamnen i Bengtsfors låg det en lekplats. Den var kul tyckte Oskar.


Sen bar det av hemåt. Albin var lika glad för det...


Oskar tittar ut på akvedukten


Detta tyckte vi var lite lustigt. Tydligen så vevar de upp järnvägsbron för hand när det kommer höga båtar...



Sömnproblem

2008-07-29 / 13:50:46

Det var meningen att vi skulle ta och sova middag hela familjen en liten sömn. Men jag kan bara inte somna.
Vi har nämligen ett litet problem. Nu när det är så varmt kan inte Andreas somna utan att ha en fläkt på. Och jag kan inte somna med fläkten. Speciellt inte när Andreas snarkar samtidigt...

Ny design

2008-07-29 / 11:45:18
Som synes så har jag en ny design på boggen. Jag har hämtat den från Designa Bloggen.
Jag är inte helt 100 på att jag ska behålla den. Ska känna lite på det.

Vattenkoppor...

2008-07-28 / 13:28:47
Anna och Sara! Ni får väl komma hit bägge två!
Oskar har inte haft det än, men vi är 90% säkra på att han kommer få det när som helst nu. Han har haft feber i ett par dagar.

Kom, kom, KOM! (Jag vill ju leka med er! ;-))

Skilda åsikter

2008-07-28 / 13:25:26
Just nu pågår det förhandlingar här hemma om och isåfall vart vi ska åka på vintersemester. Tyvärr är vi inte precis av samma åsikt.
Jag vill åka hit och Andreas vill åka hit.

Skilda åsikter som sagt. Vi får väl se vem som "vinner". Om någon gör det. Känner jag oss rätt kommer det sluta med att vi inte åker någonstans...

Vi har internet åter!

2008-07-28 / 13:17:23
Tjoho!
Det är bara att erkänna. Jag är beroende.

Sen är det bara att erkänna att jag och Andreas är totalt datorotekniska. Vi var SÄKRA på att det var leverantörens fel.
Det var det inte alls visade det sig. Tydligen hade vår trådlösa router blivit lite överhettad, så när vi fick torkat av den lite och startat om den funkade den utan problem.
Oooops...

Semester och sjukor

2008-07-24 / 08:09:06
Ja, det är väl ungefär vad vi har haft för oss sedan sist.
Först fick Albin tredagarsfeber. Eller åtminstone trodde de på BVC att det var det han hade.
Som tur var blev han frisk lagom så vi kom iväg på båtsemestern allihop. Det var riktigt trevligt, även om Albin var extra gnällig och mammig de första dagarna. Så på lördagen upptäkte jag en mysko prick på honom. Jag hade mina misstankar om vad det kunde vara och frågade svärmor vad hon trodde. Hon misstänkte samma sak som jag. Vattenkoppor. Som tur var verkade inte Albin speciellt påverkad.
Så på lördagskvällen började Oskars mage krångla. Igen. Söndagen var kämpig för honom. Tyvärr hade vi glömt ta med både Movicol och Inotyol. Så fort apoteket i Bengtsfors, där vi hade legat över natten, öppnade var det bara att pinna iväg och köpa salva. Movicolen är tydligen receptbelagd så någon sådan fick jag inte tag på.
Måndagen blev ganska lugn och i tisdags åkte vi hem. Under dessa dagar blev Albins prickar bara fler och fler.
Igår var jag på BVC med Albin där det konstaterades att det faktiskt var vattenkoppor han har. Och ungefär en timme efter vi kommit hem försökte Albin ställa sig upp mot en dörr, varpå han ramlar med munnen först ner i klinkersgolvet.
Min stackars lille kille. Nu är han aldeles prickig och har en stor fläskläpp...

Irriterad

2008-07-15 / 19:33:05

Det är just vad jag är. På vårt jäkla skitbredband. Eller rättare sagt vår jäkla skitbredbandsleverantör. Blä!
Det funkar lite som det vill, viket oftast är inte alls. Suck.
Tur att vi kunde låna svärfars(!) mobila bredband nu när de är ute på båtsemester.

Albin har feber också. Så nu kanske inte jag och han kan följa med på vår semester heller. (Vi ska möta upp Andreas föräldrar och åka med båten en bit.) Suck

Konstiga drömmar

2008-07-09 / 16:01:29
Inatt har jag inte sovit speciellt bra. Om det beror på åskan eller bara på oro i kroppen vet jag inte riktigt. i vilket fall så drömde jag en massa helknepiga drömmar.

Exempelvis så drömde jag att jag hälsade på Sara. Jag cyklade dit ner med barnen. (På en timme dessutom. Vad är det? typ 17-18 mil? Ganska bra trampat om jag får säga det själv!) 
Hon bodde i ett stort jäkla slott. Av någon anledning bodde min kompis Malin också där. (För att hon är från Hesingborg?) Men jag fick inte stanna mer än i en halvtimme, så då var det bara att cykla hem igen.

Sen drömde jag att lillasyster Anna skulle gifta sig med Richard. Så ungefär en månad innan så var vi och kollade på hennes klänning. Hon frågade vad jag tyckte om den. Jag svarade att jag inte tyckte den var så snygg. (Den var verkligen så otroligt ful. Jag har nog aldrig ens sett någon så ful klänning i hela mitt liv innan.)  Då blev Anna skitförbannad och jag fick inte komma på bröllopet. Dessutom stannade de kvar i London för alltid utan att någonsin prata ett ord med mig igen.

Tråk

2008-07-08 / 11:22:43
Alltså, det händer verkligen inget spännande just nu. Det mest intressanta som hände igår var att Andreas tog barnen och jag klippte gräsmattan.
Jag borde väl hitta på något antar jag. Men vädret är så tråååkigt. Det känns som att det ska börja ösregna precis vilken sekund som helst. Eftersom varken jag eller Albin har några regnkläder blir det till att stanna inne.

Man kanske skulle tagit en tur till biblioteket? Orkar jag det med bägge barnen? Kanske... Vi får se på vilket humör de är när de sovit.

Nu ska jag ta och göra lite pannkakor!

En dag på stranden

2008-07-05 / 23:39:46
Jag är som vanligt efter, men, men...

Här har varit underbart väder nästan hela veckan. Så i onsdags tog jag och barnen en tripp till stranden där mormor väntade. Otroligt nog kom jag både ihåg att ta med kameran OCH ta kort så här kommer en mini bildbomb...

Oskar ÄLSKAR att bada... Han blev superarg när vi sa att det var dags att gå upp, trots att han frös så han skakade och var aldeles blå om läpparna.











Albin verkade också tycka det var lite kul.





Men allra bäst var det att vara hos mamma...



...och kolla in vad Oskar hade för sig.





Efter mycket om och men fick vi (läs mormor) äntligen med Oskar upp från vattnet.
Då tyckte Oskar att det var kul att läsa mormors bok.



Och Albin tyckte att mammas glas var intressant.

'

Sen tyckte mamma att Albin skulle sova. Men det tyckte inte han.





Om någon undrar varför Albin inte har någon hatt och tycker att jag är en hemsk förälder, kan jag meddela att lille herr Larsson INTE gillar att ha hatt och att han vid ett obevakat ögonblick slängt av någonstans. Jag vet bara inte var...

Det var en del av vår dag på stranden