Sjuk...

2008-11-23 / 17:13:39
Jag är sjuk. Blä. Jag har varit det sedan i onsdags. Visserligen är det "bara" en förkylning, men en jäkligt jobbigt ordentlig sådan. Halsont (jag var tom hos doktorn för att jag trodde att jag ev. hade halsfluss), feber, ont i öronen, ont i bihålorna och snoooor. BLÄÄÄ!

Mina stackars barn. Jag har inte orkat med någonting knappt. Behöver jag säga att jag INTE varit någon kul mamma?

Eko

2008-11-15 / 11:20:21
Det ekar hemma hos oss.

Ett eko som heter Oskar. Han härmar precis allt man säger och gör nu för tiden. Han härmar samtal och gester. Rubbet. Och när vi läser bok på kvällen så rabblar han efter. Lite irriterande men mest sött.

Det gäller verkligen att passa sig för vad man säger...

Fina killar

2008-11-14 / 14:33:42
Mina finisar när de kollade på Bolibompa igår kväll



Lunchdeal

2008-11-14 / 14:27:36
Idag har kidsen och jag varit och handlat på Hajen. Det gick verkligen superbra! Oskar var så duktig. Han gjorde som jag sa, han hjälpte till och framför allt var han på jättebra humör. Albin satt snällt i kundvagnen och tittade på allt runt omkring. Önskar att det kunde gå så bra varje gång!

Det enda problemet var egentligen att vi kom iväg för sent, vilket i sin tur såklart ledde till att vi kom hem sen också. Albin var så trött att han somnade i bilen på vägen hem... Väl hemma var det bara för mig att packa upp varorna medans Andreas gjorde lunchen. Vi åt faktiskt inte förrän vid ett. Way too late för barnen, men det gick bra ändå. Inget gnäll alls och sedan gick Oskar mer än gärna och lade sig och Albin somnade snällt i sin säng.

Men, nu till det jag egentligen tänkte skriva om. Nämligen min och Andreas deal.
Under lunchen började vi prata om vikt (vi är i ärlighetens namn lite överviktiga bägge två). Andreas hade varit hos sina föräldrar en stund medans vi var och handlade och då hade hon visat honom en artikel om just övervikt och midjemått. Det stog om vid vilket midjemått det börjar bli farligt för hälsan bla. Detta trodde naturligtvis inte Andreas ett dyft på. Att han själv låg över gränsen gjorde ju naturligtvis att han förnekade det ännu mera.
Dessutom hävdar han bestämt att han visserligen kanske väger lite för mycket, men överviktig? Nej det är han absolut inte. Sådant som BMI har ju tex aldrig stämt på honom.
Och den enda anledningen till att han möjligtvis skulle väga lite för mycket är att han inte tränar någonting nu. Jag däremot hävdade att det beror på alla kakor, godis, chips, läsk osv som han stoppar i sig. Men det ville han inte gå med på.
Så nu har vi gjort alltså gjort en deal.
Med start på måndag ska vi inte äta några sötsaker eller snacks av något slag och inte dricka läsk, saft, juice eller liknande.
Jag tror att även om det kanske inte hinner bli någon förändring runt midjan på en vecka så kommer det åtminstone märkas på vågen!

Julklappsshopping

2008-11-13 / 17:00:33
Yes. Igår var jag, Albin och svärmor på GeKås. Fyyy, vad folk det var! Iaf enligt våra mått mätt. Vi fick tom stå i kö en kvart när vi skule betala! Fast det kunde antagligen varit betydligt värre. Hade det varit kö in eller så hade vi nog åkt hem igen.

I vilket fall så fick jag faktiskt köpt nästan alla våra julklappar! Andreas och hans syskon har nämligen ändrat rutinerna denna julen. Från att alla köper till alla syskonbarnen till att man köper bara till barnen till ett av syskonen. Vi köper för lika mycket som det sammanlagt blev från alla innan och så är det från alla.
Vi ska köpa till Elin och Emilia. Emilias är avklarad och jag ska nog köpa Elins i morgon.

Dessutom fick jag köpt istort sett allt vi ska ge till Oskar och Albin. Jag ska bara köpa varsinn outfit som de ska få på morgonen och ha på sig på kvällen, och så ska köpa namnbokstäver som det ska ha på dörrarna till sina rum.

Jobbhelg

2008-11-10 / 11:41:59
Denna helgen har jag jobbat precis hela helgen.
Lördag jobbade jag 10.30-19.30 och söndag 8.30-15. Det var helt Ok, faktiskt. Även om jag såklart hellre hade varit hemma med Andreas och pojkarna.
Nu är det bara ikväll kvar, sen är det färdigjobbat fram till nästa måndag.
Kvällarna är nästan tråkigast, faktiskt. Måndagkväll åtminstone. Bara sitta i kassan från 17-22 är ingen höjdare...
Jaja. Jag har ju iaf ett jobb.

Dagens planer

2008-11-06 / 09:57:05

Ja, just nu finns det inga. Det är nämligen det jag sitter här och försöker komma på.
Egentligen borde vi nog gå ut, men jag har absout ingen lust att gå ut i det här vädret.
Vi borde åka och handla också, men det kan vänta till i morgon, så därför kommer vi förmodligen göra det då. Jag har nämligen ingen riktig ork till att försöka få på bägge barnen ytterkläder, försöka få in dem i bilen, hålla reda på Oskar i affären, få Oskar ur affären, få in barn + matvaror i bilen och sen ut igen när vi kommer hem...
Jag har helt enkelt inte lust att göra någonting idag. Jag förstår inte vad det är med mig...

Lugnt

2008-11-04 / 20:15:35

Här är tyst.

Bägge barnen ligger sina sängar. Albin sover och Oskar tittar nog i en bok. Andreas är och spelar.

Lugnt och skönt.

Inget skrik,.
Inget trots.
Inget "JAG VILL INTE".

Här är tyst.

Ångest

2008-11-04 / 11:41:52
Jag har ångest över att min bebis inte är min bebis längre. Tiden går för fort! Det var inte länge sedan han var en yttepyttebebis och nu är han över 1 år!
Snart ska han börja på dagis också... Om bara tio veckor.