Lugnt

2008-05-29 / 10:39:55
Ja, än så länge har dagen varit väldigt lugn.
Oskar vaknade tidigt men Andreas gick upp med honom. Sen har förmiddagen bara masat sig fram.
Just nu sover Oskar i soffan. Egentligen borde jag väl väcka honom men just idag passar det ganska bra att han sover på förmiddagen istället för efter lunch. Vi ska nämligen till barnmottagningen kl 14.00 och vi får nästan ge oss av vid 13-tiden eftersom Albin ska vara hos farmor. Det blir nog nämligen lite överkurs för mig att ha med bägge barnen till läkaren själv. Tror inte jag skulle kunna koncentrera mig speciellt bra.

Idag ska jag göra någonting nytt till lunch. Egendesignad kycklingwok med nudlar. Vi får väl se hur Oskar reagerar....

Läkarbesök

2008-05-28 / 13:59:23

Jag kom iväg på läkarbesöket. Det var som jag misstänkte.
Hej, hej halsfluss! Hej, hej Kåvepenin! *suck*

Jag ringde Andreas efter jag hämtat Oskar.
Ärligt. Är det för mycket begärt med lite sympati? Visst han erbjöd sig att komma hem, men man riktigt hörde hur lättad han blev när jag sa att det inte behövdes.
Och igår var han inte heller så speciellt medkännande. Han trodde nog inte på att jag inte kännde mig bra. Men ursäkta mig att jag inte blir dödssjuk och totalt sängliggande så fort jag blir förkyld som vissa andra! *fnys*

Inte bättre...

2008-05-28 / 09:22:48
Blä. Jag är inte bättre i halsen idag. Det är helt tjockt och ont gör det. Svårt att svälja också. Yssa BLÄÄÄ, som Oskar säger.
Jag beställde tid på VC i morse. Kl 11.15 ska jag dit.
Så ska jag hämta Oskar tidigare idag också. En personal var sjuk så de frågade alla oss som har 15-timmars om vi kunde hämta efter lunch. Typiskt att det var just när jag är sjuk...

Hmmm...

2008-05-27 / 11:35:23
Jaha. Nu var det ett tag sen igen. Men det har väl inte hänt något särskilt sen sist ändå...

Eller jo! Jag tror banne mig att Movicolen hjälper för Oskars mage! Hurra! 

Ja, just det... Så var vi i Tyskland och köpte vuxendricka hela familjen i lördags också...

Annars är väl allt bra. Med familjen iaf. Jag har fått så jäkla ont i halsen. Blä. Blir det inte bättre till i morgon får jag någ gå och kolla den. Blä, blä, blä. Bille bitte, som Oskar säger.
Jag har förövrigt varit inne på jobbet idag. Pratat med chefen om när jag ska börja jobba igen. Vi hade redan bestämt innan att jag ska börja med kvällar och någon helg efter sommaren.
Nu sa vi att om vi får dagisplats så ska jag börja jobba som vanligt efter nyår. Egentligen vill jag inte. Inte det minsta. Men jag känner att jag måste. Vi har helt enkelt inte råd att jag ska gå hemma mer sen, hur mycket jag än vill. Mina dagar räcker inte. Usch vad nere jag känner mig nu...

Måndag - Onsdag i korthet

2008-05-22 / 22:30:12
Eftersom mitt minne just nu är ganska begränsat kommer jag knappt ihåg vad vi gjort denna veckan. Får försöka komma ihåg lite åtminstone...

I måndags var dagis som tidigare nämnts stängt. Dagen var ganska lugn har jag för mig.
Vi var hos läkaren på barnmottagningen med Oskar. Det gick bra. Vi fick Movicol som vi ska pröva och se om det kan få igång hans mage.
Efter det åke vi direkt till den nya förskolan där det var öppet hus. Jättefräscha lokaler (såklart). Oskar verkade trivas direkt. Han gick rätt in och började leka och ville inte åka hem.
Kvällen blev lugn.

I tisdags var det då premiär i nya förskolan. Det verkade gå bra att lämna, men han blev nog lite ledsen när han insåg att jag hade gått. En av hans fröknar stod nämligen i fönstret med honom i famnen när jag satte i Albin i cykelkärran.
Sen var det dags för mammagrupp här hemma. Det var lika trevligt och mysigt som alltid. Albin somnade i kärran på vägen hem och sov i stort sett hela tiden.
När alla mammor och bebisar gått kom Andreas och vi åt lite mat innan det var dags att trampa iväg och hämta gossen.
Vid halv sex-tiden kom Peter och Emilia förbi på ett spontanbesök. Det tyckte Oskar var jätteroligt.
Andreas gav sig iväg och spelade golf vid sex och jag lade barnen.
Kvällen blev lugn

I går tyckte Oskar att det var passande att gå upp vid halv fem. Det var det ingen annan som tyckte.
När det väl blev dags att bege sig till dagis var det inte så populärt. Han var ju trött. Han somnade tom i cyckelkärran på väg dit. Hur lämningen gick ska vi nog undvika att tala om.
Resten av dagen flöt på.
Vi hade utvecklingssamtal. Allt verkade OK. Det är väl lite med det motoriska vi ska försöka hjälpa honom lite med. Han är lite osäker och försiktig. Det jag känner såhär i efterhand att jag är lite orolig över är det sociala. Att han inte leker med de andra barnen, utan jämte. Men jag antar att det är normalt och att han helt enkelt inte kommit så långt än. Han verkar ju vara nöjd med att ha det så.
Tydligen hade Andreas lovat honom att de skulle se på båtarna, så vid sju (!) åkte de ner till hamnen. De kom inte hem förrän vid åtta (!!!) och då var Oskar helt slut coh på jättedåligt humör.
Jag var irriterad för att Andreas inte (enligt mig) tänkte sig för.
Kvällen blev alltså INTE lugn.

Helgen i korthet

2008-05-21 / 19:25:05
Städning, kalas och slappdag. Där är vår helg.
Städningen började i fredags då Andreas och barnen fick packa iväg sig så jag kunde röja i fred. Jag fick faktiskt gjort riktigt mycket medans de var borta.
På lördagen fortsatte städandet. Jag åkte in (själv!) och köpte det vi behövde för kalaset samt hämtade ut grillbrickan vi beställt. När jag kom hem var det bara att slänga in grejerna i kylen och ta den sista städningen. Stress, stress, stress. Sedan göra sig själv och barnen i ordning. Mitt i all städning och kaos beslutade vi oss för att vi nog faktiskt var tvugna att ge Oskar en microlax. Stackaren. Det är riktigt hemskt att ge honom dem, men det är ännu värre att se honom gå och ha ont. Och tvingas byta blöja en gång i timmen.
Vi hann.(!) Och kalaset var jättetrevligt. Jag fick fina blommor och assietter till min servis.
På söndagen gjorde vi ingenting i stort sett. Röjde upp det sista efter kalaset bara.

Som sagt. Helgen i korthet...

Jaha...

2008-05-15 / 21:21:30
Idag har det varit en sådär dag.
Oskar har varit på superbra humör för att plötsligt bli arg som ett bi. Var det någon som sa tvåårstrots?! Lägg dessutom till en halvkass mage på det... Jag tror jag har bytt fem bajsblöjor idag och Andreas två.
Albin har varit ovanligt gnällig idag. Vet inte riktigt varför. Men sitta för sig själv och leka. No, no...

Och jag behöver VERKLIGEN städa. 25-års kalas på lördag (*suck*) och här ser hemskt ut. Blä, blä, blä... Jag hinner ju inte med någonting... Får jag mot förmodan en stund över så hinner jag knappt börja innan det är dags igen.

Men usch vad jag gnäller! Skärpning! Jag vet ju egentligen att jag inte har det så illa.
Barnen ÄR underbara. Egentligen.
Vi hade det jättemysigt till kvällsmaten med nybakade scones och Oskar var på jättegott humör, busade och fick Albin att skratta.

Nu ska jag sy gardiner. De måste bli klara innan lördag.


Anna: Ja, vi har köpt en cykelkärra begagnad av Andreas kompis. Funkar super! De gillar att åka bägge två, speciellt Oskar som älskar det! Plus att man får plats med hyffsat med packning också.

Morgonen

2008-05-14 / 09:55:09
Tidig morgon blev det idag. Eller ja... Tidig för oss åtminstone. Det är väl inte alla småbarnsföräldrar som tycker att halv sju är tidigt...
Fast jag måste erkänna att det var ganska skönt att komma upp i tid. Vi kunde äta frukost i lugn och ro. Oskar åt i vanlig ordning jättebra. Han kan äta en hel portion fiberhavregrynsgröt. Det klarar ju knappt jag. Fast det är klart. Jag är ju inte så förtjust i gröt...
Sen hann vi med en stund morgonbolibompa medans Albin fick lite tutte.
Vi var tom ute i så god tid att vi hann cykla. Annars brukar vi vara tvugna att ta bilen.
Det var faktiskt riktigt skönt med ett litet motionspass såhär på morgonkvisten.

Lite svårt att lämna Oskar idag. Han var lite ledsen när jag gick. Fast inte för att jag gick då såklart. Han fick nämligen lämna  nappen och snutten i hallen...

Det blir nog lite smånostalgiskt att hämta honom idag. Sista dagen innan de flyttar in i de nya lokalerna.
Nästa tisdag börjar de ju på det nya. Det är lite spännande att se hur det ser ut och hur Oskar ska ta flytten. Vi har försökt att förklara för honom och varje gång vi åker förbi det nya säger vi att "där är Oskars nya dagis".
På måndag är det öppet hus, så vi får väl dit en sväng och kolla efter vi varit på barnmottagningen...

Förresten måste jag komma ihåg att ta med alla Oskars kläder hem idag!

Stressad

2008-05-13 / 13:24:10

Tisdagar är stressiga. Även om de är mysiga så är det stressigt.
Först iväg med Oskar till dagis vid nio. Sen är det mammagrupp vid tio och helst vill jag hem innan jag ger mig iväg dit.
Väl där är det bara trevligt och mysigt. Sen hem och förhoppningsvis hinna få i mig och Albin lite mat innan det är dags att hämta Oskar vid två.
Just för tilfället sitter jag och försöker få Albin att äta lite puré samtidigt som jag skriver. (Man är väl kvinna!)
Det är lite trixigt att få honom att äta. Han fattar inte att man måste öppna munnen. Han tycker maten är helt OK, men han ska helst suga av den från skeden. Han kniper ihop munnen så man nästan får pressa in skeden. *suck*
Förslag på hur man kan få honom att öppna munnen mottages tacksamt...

image21

Längesen nu...

2008-05-12 / 10:44:55

Här är det fullt upp mest hela tiden. Det i kombination med att jag är trött nästan jämt innebär att det inte blir så mycket skrivit här. Men, men. Jag får försöka bättra mig.

Det har hänt lite av varje...
Begravning (fin och stilla, men självklart jobbig)
Båttur med Andreas föräldrar (som inte gick riktigt enligt planerna)
Shopping på Kungsmässan med lillasyster (kul, men man önskar ju att man hade mer pengar...)
Kalas för en av barnens kusiner (väldigt trevligt)

Ja och en hel del annat också, men jag ids helt enkelt inte gå igenom allt.

The day so far då...

Oskar är på dagis. Det var lite stressigt att få iväg honom eftersom det tog honom evigheter att äta upp sin gröt. Men han åt så bra att jag egentligen inte ska klaga.
Eftersom det är måndag och de skulle iväg så var det som vanligt lite svårt att lämna honom. Men han blev inte ledsen. *skönt* Idag skulle de gå till den nya förskolan och leka lite på gården där. Det är ju sista veckan de går i de gamla lokalerna nu. Nästa tisdag börjar de på den nya...
Snabbhandling efter lämningen.
Hem och ge Albin lite tutte. Han slocknade så jag fick lite tid över att sitta här!

25års dagen i korthet

2008-05-05 / 10:49:19
Jaha. Då var man ett kvarts sekel...

På morgonen blev jag uppvaktad på sängen med paket. Det blev en liten skattjakt som slutade med

image19

Japp! En sprillans ny jättefin cykel! (Vad var det jag sa Anna?)

Det blev en provtur till affären.

Emilia och Peter kom förbi en sväng innan lunch och Oskar fick då ett ypperligt tilfälle att leka av sig lite.

På eftermiddagen kom mamma, pappa och Markus förbi. De hade också med sig paket.

image20

En symaskin! Precis vad jag behövde! *jätteglad*

Andreas pappa kom också förbi och vi fikade lite hemmagjord laktosfri tårta.

Efter de åkt hem åt vi lite kvällsmat som blev en kycklingsallad (till mig) och en skaldjurssallad (till Andras) från Korv mé Mos.

Sen blev det en lugn kväll hemma. 

En dag på djurparken 3/5

2008-05-05 / 10:41:55
Eller, ja. En dag blev det ju inte, men ett par timmar på Boråsdjurpark och en heldag med familjen åtminstone.

På vägen dit var det glada miner.

image10

image11


Men det är sövande att åka bil...

image13

image14

Vi såg en massa spännande djur. Bla giraffer...

image15

och elefanter...

image16

image17


Så fick Oskar rida ponnyridning såklart. Det tyckte han var superroligt!

image18

Så var det grillning hemma på kvällen.

Thaimat

2008-05-02 / 22:14:39
Det är mums det.
Vi tog faktiskt och köpte hem idag. Det var såååå gott.
Suwannas är bäst.

Andreas kollar på film. Jag tyckte inte den var så bra. Tror att jag ska gå och lägga mig istället.
Kan vara skönt att vara utvilad inför heldagen på djurparken imorgon.

Ikea

2008-05-02 / 17:57:26
En tripp till Ikea blev dagens äventyr.
Vi hittade lite smått och gott. Både sånt vi skulle ha och sånt som vi kom på att vi nog behövde när vi var där.
Det gick väldigt smidigt att handla idag. Det var faktiskt mindre folk än vad jag trodde att det skulle vara. Skönt!Problemet är väl bara att jag alltid blir så stressad när jag shoppar med Andreas...

När vi sprungit igenom Ikea åt vi lite. Så kom jag på att Oskar måste ha nya stövlar och så fick jag springa in en sväng på Skopunkten och köpa det.

När vi kom hem kom pappa förbi en liten stund. Så kom rörmockaren.
Jag fick hängt upp Oskars gardiner också. Jisses vad dåligt det blev. De var ju aldeles för korta. *suck* Jaja. Det går nog att ordna...

Nu är Andreas iväg och håller på med hemliga saker. (Min födelsedagspresent)

I morgon ska vi hitta på något kul hela familjen. Antagligen blir det en tripp till Borås djurpark, men vi ska väl bestämma definitivt nu ikväll.

Tänk... Om två dagar är jag ett kvarts sekel. My god!

Tråkdag

2008-05-01 / 17:20:43

Vi har städat tvättstugan idag.
Yiekes vad där såg ut! Blä! Äckligt mycket damm. Men det är väldigt skönt nu när det är gjort. Hatthyllan fick vi upp också. Nu böjar det kännas som att det snart är klart där inne. PÅ tiden. Vi har ju bott här i över ett år nu.
Imorgon ska rörmockaren komma. ÄNTLIGEN ska kranen kopplas in.

För övrigt håller jag på att bli knäpp på vissa av Oskars påhitt.
Han skriker och gapar så fort han inte får som han vill. Har han tex nappen eller snutten slänger han iväg de och så skriker han efter dem. Trots att de kan ligga fem centimeter ifrån honom. "Nutten, nutten, NUTTEN!!!" Ger man honom den så slänger han iväg den igen och fortsätter. Gaaaahhhh!
Och han kan inte leta upp någontning själv. Ska han ha en grej bara skriker han rätt ut om den inte finns inom en meters avstånd. Ibland kan han skrika även om den är det.

Men just nu är han mysig. Han sitter i mitt knä och vill titta på bilder av bebisar. *myyys*