Röjning pågår

2008-08-23 / 09:24:35
Idag har vi stor röjardag.
Igår kväll plockade vi ner gamla datorer och datorbord i Albins blivande rum. I morse åkta Andreas och hyrde ett släp och just nu är han och barnen på väg till dumpen med ett lass. Det är så sköööönt att bli av med skiten! Dessutom är det inte så mycket kvar tills vi kan börja med det roliga. Inreda!
Nu ska jag ta och fortsätta med den vanliga veckostädningen (som jag egentligen skulle göra just nu)

Plantering

2008-08-22 / 10:46:34

Nu efter semestern är slut är det precis som att vi har fått en nytändning på att fixa klart det som inte är klart med huset.
I onsdags efter Andreas kom hem från jobbet åkte vi direkt ut till Himle Markcenter och bestämde vilken dekorsten vi skulle ha i planteringen. När vi gjort det körde vi raka vägen till Träslövs Trädgård och köpte växter. Efter en snabb kik efter en ny bilbarnstol på Babyhuset åkte vi hem och planterade. Det blev ganska bra, men vi tyckte att det saknades något.
Igår när Andreas kom hem tog han och barnen en tur till Himle och köpte dekorstenen. Samtidigt åkte jag till Träslöv för att köpa lite fler växter.
Resten av eftermiddagen spenderades åt att plantera återstående växter och att ösa/skyffla/kratta sten.

Det här blev resultatet:

Före:





Efter:







Vi är faktiskt ganska nöjda. Fast vi ska ha lite mer dekorsten i. Och så ska vi nog ha någonting ovanpå den stora stenen också.

Middagsvila?

2008-08-21 / 15:46:53


BVC-besök

2008-08-21 / 15:44:20
Idag var det dags för Albins 10 mån kontroll. Eftersom han blir 10 månader idag passade det ju bra...
Det var inga konstigheter. Vägning och mätning och allmän statuskoll.
11kg tung precis och 73,3 cm lång.

Vart tog min bebis vägen?

Heja Oskar!

2008-08-21 / 15:34:30
Idag har Oskar varit jätteduktig.
I morse bestämde jag mig för att idag ska han minsann inte ha någon blöja på sig under tiden vi är hemma. Jag gjorde mig beredd på en del gråt och protester eftersom han hittils har totalvägrat. Men jag hade bestämt mig och tnänkte ta till ett nytt trick. Mutor.
Så vaknade han och det var dags att ta av nattblöjan. Innan jag tog av den sa jag till honom att om vi inte tog på en ny blöja och han gick utan byxor skulle han få ett "chips". (Nacho-chips som han älskar) Och varje gång han kissade på pottan skulle han få ett till.
Jag veeeet att det är helt fel väg att gå och totalt opedagogiskt osv, osv men jag har kommit till den punkten där jag känner att jag är beredd att pröva det mesta bara han får av sig blöjan.
Hur som helst så funkade det kanon! Han gick glatt utan blöja och han kissade faktiskt på pottan hela fyra gånger. Två gånger frågade jag om han behövde, en gång sa han till mig innan och sista gången gick han dit aldeles själv! Han missade bara en gång. Jag är riktigt stolt!

Jag blir KNÄPP

2008-08-20 / 12:18:12
Just nu håller jag på att bli galen på min yngste son. Det har varit gnäll, gnäll, GNÄLL hela förmiddagen. Jag vet att det är för att han är trött, men ungen vägrar att sova! Gaaaahhhh!

Trött

2008-08-19 / 15:54:38

Jag jobbade igår. Det märks att jag inte jobbat på ett tag. Jag kom knappt ihåg ett enda PLU nummer så det gick seeegt ibland. Bläddra, bläddra, bläddra i hjälpredan. Och idag är jag helt slut. Trots att jag och Albin tog en liten tupplur efter vi lämnat Oskar på dagis. Men, men. Jag kommer nog snabbt in i det. Nu ska jag ju jobba (nästan) varje måndag kväll tills jag börjar jobba på riktigt i februari.

Och jag kommer nog att piggna till snart. Nu när Andreas kommer hem så ska vi åka och hämta:



Det här...

2008-08-15 / 22:47:29


... är vad jag har roat mig med den senaste kvarten.

Märks det att jag har tråkigt, eller?

Fem män och en lampa

2008-08-15 / 22:23:04
Imorgon ska vi ha kräftskiva här på området. I eftermiddags satte vi upp ett partytält på vår framtida lekplats.
För två timmar sedan gick Andreas dit för att han och några av de andra karlarna skulle sätta upp lite lampor.
För TVÅ TIMMAR sedan. Ärligt! Hur svårt kan det vara?!

Men jag är inte speciellt förvånad. Han tog inte bara med sig lampor. En påse innehållande plastglas, Sprite och Bacardi Razz fick han också med.
Undrar just vad de hittar på därute i tältet... ;-)

Vad jag gör när jag har tråkigt

2008-08-15 / 21:54:17
Jag kollar runt lite på youtube och fastnar framför klipp med en av systerysters favoritkomiker, Stephen Lynch.

Sjukt kul!



Idag...

2008-08-15 / 14:56:08
... har jag inte varit någon bra mamma. Alls.
Jag har inte haft tålamod med någonting. Jag har inte klarat av minsta lilla gnäll.
Den bästa stunden på dagen hittils har varit när de sov.

Fy f*n vad hemsk jag känner mig.

Jag MÅSTE ta nya tag nu och hoppas att resten av dagen blir bättre...

Stora spenderardagen

2008-08-15 / 14:42:05
Igår hade vi verkligen spenderarbyxorna på. Inte mindre än två dyyyyra saker inhandlades.
Så nu blir det till att leva på luft några månader framöver.

Tur att jag ska börja jobba på måndag...

Albin diggar pappa

2008-08-13 / 14:22:45

En tripp till lekplatsen

2008-08-13 / 14:11:35
Hör och häpna... Vi kom faktiskt iväg! Och jag fick med mig kameran!!
Men vi gick faktiskt inte till den lekplatsen jag tänkte först.  Den är ju som sagt aldeles nyanlagd och därför har det inte kommit upp något gräs eller så där. Alltså, pga allt regnande, var där rena lervällingen. Jag kände INTE för att sanera barnen när vi kom hem, så därför gick vi till en lekplats som ligger på Andreas systers område, ca 5 minuter längre bort.
Här är iaf vår tripp till lekplatsen i bilder.

Först skulle Oskar åka rutchkana.







Albin tittade på från säkert avstånd i vagnen...



När Oskar åkt klart efter ungefär tusen gånger var det dags att gunga.



Notera de väldigt mörka molnen i bakgrunden. De hade jag inte räknat med, så vi hade inga regnkläder alls med oss. Som tur var så kom det inte så väldigt mycket regn...
Det vita huset som man skymtar i bakgrunden är förresten Andreas systers...

Så fick även Albin pröva på att gunga. Faktiskt för första gången.







Sen skulle Oskar pröva däckgungan under tiden som Albin tog en liten paus i vagnen.







Sen skulle Albin gunga igen och Oskar byta gunga. Igen.





Sen fick mamma nog av gungandet, så Oskar fick roa sig själv en liten stund. Han hittade (såklart) en pinne.





Oskar hittade "blomma" som mamma fick.



Albin tittade på när Oskar sprang omkring



Sen ville han också ner på marken och utforska omgivningen.









Sen var det hög tid att gå hem och äta lunch. Men det tyckte inte Oskar som skulle gå överallt annat än där mamma tyckte han skulle gå...





Allt spännande hade blivit för mycket för Albin som somnade gott.




Gnällmorgon

2008-08-13 / 09:06:58
Risken är överhängande stor att man blir något lättretlig hela dagen när det första man hör på morgonen är gnäll och skrik. Tyvärr är det en sådan dag idag. Jag vaknade av att jag hör Oskar gasta innifrån sitt rum. Jippie.
Men efter ett par duster har vi nu äntligen fått bytat alla blöjor (även om jag känner på lukten nu att jag får byta på Albin igen), fått på oss kläder och fått i oss frukost.
Nu ska vi hoppas på att det inte börjar regna och bege oss till den nybyggda lekplatsen på området här jämte.
Wish me luck!

Snopet

2008-08-12 / 20:34:37
Igår var vi och tittade på en ny bil. Vi hade kollat runt lite på internet innan och hittat tre som vi var intresserade av. Så när Andreas kom hem från jobbet slängde han sig i duschen och vi packade in oss i bilen och körde upp till Kungsbacka där bilarna fanns.
När vi kom fram kollade vi runt lite och hittade två av bilarna. Vi pratade med försäljaren och det visade sig att den tredje hade sålts på morgonen. Men de två som fanns kvar var i vilket fall som helst de vi var mest intresserade av, så det spelade inte så stor roll. De två andra var jättefina och vi fick pris av säljaren. Vi bestämde oss för att tänka på det över natten.
När vi kom hem disskuterade vi fram och tillbaks och till sist bestämde vi oss för den ena. Andreas skulle ringa till säjaren dagen efter, ge honom ett pris och säga att vi tar den med en gång til det priset. Annars tar vi den andra.
Sagt och gjort. Idag på förmiddagen ringde Andreas upp säljaren och gav honom vårt förslag. Han kunde (såklart) inte gå med på det, men tog Andreas nummer. En stund senare ringde han upp Andreas med ett nytt förslag. Andreas ringde mig och vi pratade lite och bestämde oss till slut att gå med på priset. Så Andreas försökte få tag på säljaren hela eftermiddagen men han var bara upptagen.
Då bestämde vi att Andreas skulle åka upp dit igen efter jobbet. Vi kom också överrens om att om den var såld skulle vi ta den andra. Jag väntade med spänning här hemma på resultatet. Och vad händer? Jo, när Andreas kommer upp är BÄGGE sålda.
Det känns riktigt snopet.

Prickar, prickar...

2008-08-08 / 11:17:21
Nu har Oskar fått vattenkoppor. Eller, ja... Han fick egentligen första pricken i söndags, men vi har haft lite problem med datorn. Igen. 
Stackaren. Han har prickar ÖVERALLT. Hårbottnen, ansiktet, armar, ben, händer, fötter, magen. Värst är det på ryggen. Han har tom på snoppen och pungen. Min stackars lille kille. Natten mellan onsdag och torsdag sov han i stort sett ingenting. Så på morgonen ringde jag till BVC och de skrev ut tavegyl.
Tack gode gud för Tavegyl!