Om Ensamheten

2008-06-25 / 13:24:19

Först av allt vill jag bara tacka er alla för era snälla, omtänksamma och peppande ord! Det värmer mer än vad ni kan förstå...

Så var det det här med ensamheten...

För det första så är det ju långt ifrån alltid som jag känner såhär. Det är bara de dagarna som allt verkar vara emot mig. Jag är trött, trött, trött. Barnen skriker/gnäller/trotsar/vägrar lyssna. Andreas är upptagen med jobb eller något av sina projekt. Och så sitter jag där. Själv. Ingenstans att ta vägen, fly undan och bara vara för mig själv. Den enda personen som jag haft ett riktigt  samtal med på vad som känns som en evighet är Andreas. DÅ känner jag mig ensam.

För det andra så är jag mycket väl medveten om att det till största delen beror på mig själv. Jag har svårt för att släppa in andra.
Jag tror det har en hel del att göra med mobbningen på högstadiet. Någonstans i bakhuvudet finns det en läxa jag lärde mig då. Det är när de vänner som står en närmast sviker, som det gör mest ont.
Någonstans inom mig finns det någon som aldrig mer vill känna den smärtan och sorgen igen, så jag bygger upp en mur. Väldigt, väldigt klichéartat, men tyvärr väldigt, väldigt sant.

Till sist vill jag bara säga att jag är så otroligt tacksam över min familj och allt vi har. Min älskade Andreas. Mina fantastiska, underbara små killar. Mina fantastiska föräldrar. Min underbara, söta lillasyster. Min otroliga lillebror. Vad skulle jag vara utan er?

Gårdagen

2008-06-21 / 10:53:18
Midsommarafton. Det var trevligt.

Vi blev som vanligt sena. Vid två kom vi dit. Då var sillen och potatisen precis klara så det var bara att sätta sig och hugga in. *mums* Oskar åt jättebra. Inte sill då, de fick kassler istället. Albin åt till min stora förvåning också riktigt bra. För att vara han då. Nästan en halv burk(!).
Efter maten kände vi allihop att det nog inte skulle vara fel med en liten promenad. Så vi satte barnen i vagnarna och gick ut. I en och en halv timme.
När vi kom hem vankades det jordgubbar, grädde och glass. *mums*
Sen gick vi ut och spelade lite kubb. Andreas och jag vann alla tre omgångarna. De andra hade inte en chans! Woohoo!
Sen var det dags att sätta på grillen. Naturligtvis kom det ett störtregn precis när det blev dags att grilla, så Peter och Andreas fick den äran. Maten (grillad fläskfilé, potatisgratäng och sallad till de stora och grillad korv och pommes till de små) var jättegod. Oskar åt jättebra igen. Och Albin åt en hel portion gröt(!).
Efter maten parkerade vi i soffan framför TVn och kollade på fotollen. Sedan satte vi på småpojkarna pyjamas. Men de verkade inte vara så intresserade att sova. Oskar och Emilia härjade runt och det tyckte ju Albin var helkul och kunde inte slappna av det minsta.
När Lotta tillslut gick upp och lade Emilia lade sig Oskar i soffan jämte mig och Andreas och somnade på en gång. Då kunde äntligen Albin också komma till ro. (Och Andreas också)
Vi kollade klart på fotbollen och sen var det hög tid att bege sig hemåt.

Midsommarafton

2008-06-20 / 09:52:16

Då var det midsommarafton då. Vädret är som det brukar denna dag, dvs grått, ganska kallt och överhängande risk för regn.

Just nu sitter barnen inne på Oskars rum. Albin leker med Oskars leksaker och Oskar sitter i sin saccosäck och kollar på Djungelboken. Andreas är och handlar lite smågrejer.

Dagen ska spenderas med Andreas bror med familj. (Efter förra årets fiasko bestämde vi väldigt snabbt att vi INTE skulle ha fest här i år) 
Det blir säkert trevligt. Även om jag känner att det kanske inte är det jag helst skulle velat. Men, men. Oskar kommer att tycka det är superkul att leka med kusin "Mia" (Emilia) hela dagen.

............

Tjoho! Nu kom Andreas tillbaks från affären. Han hade köpt jordgubbar! Jippie! Här ska det mofflas! Jag har inte ätit några hittils i år, så nu ska jag ta igen det!

Glad Midsommar!

Jag önskar

2008-06-20 / 09:32:09
Jag önskar att jag var en bättre mamma
Jag önskar att jag var en bättre sambo/flickvän
Jag önskar att jag inte var så lat
Jag önskar att jag kunde gå ner minst 15kg till
Jag önskar att jag orkade bry mig om hur jag ser ut
Jag önskar att jag hade mer pengar
Jag önskar att jag var bättre på att hålla ordning här hemma
Jag önskar att jag var tvungen att börja jobba efter nyår
Jag önskar att jag var bra på någonting
Jag önskar att jag inte var så ensam


Jag önskar att jag vore någon annan